Home ›› Vakantie Thuis Blijven Tips

3 vakantie thuis blijven tips voor vakantie in eigen tuin

Hallo Corona, dag zomervakantie... Bij veel mensen spookt deze gedachte door het hoofd. Niet zo gek, want de coronamaatregelen bestaan uit thuis blijven en 1.5 meter afstand houden. IN- 'N OUTDOOR Tielemans geeft u 3 vakantie thuis blijven tips om te zorgen dat uw vakantie niet compleet in duigen valt en u van uw tuin een nieuw vakantieparadijs maakt. Lees verder en ontdek onze 3 tips!

Vakantie thuis blijven tips #1: Fotografeer je eigen tuin

Een item wat wat normaal gesproken (bijna) nooit ontbreekt in uw koffer: Het fototoestel (of tegenwoordig de goede camera op de mobiele telefoon). Foto's nemen op vakantie zorgt ervoor dat je de herinneringen die je maakt, kan vastleggen. En niet alleen dat, want misschien vindt u het wel gewoon een leuke activiteit. Een plaatje zo mooi mogelijk erop krijgen. Ook in uw tuin zijn genoeg mooie dingen te vinden, zoals felle en gekleurde bloemen, grassprieten en tuinpaden. Een idee is om - eventueel samen met de kinderen - er een wedstrijdje van te maken. Samen op zoek gaan naar een gek element in de tuin, of kijken hoe vaak u dezelfde kleur weer tegen kunt komen.

bloemen fotograferen vakantie thuis blijven tips
neem contact op ▸

Vakantie thuis blijven tips #2: Maak uw eigen theemengsel

Deze zomer tijdens de vakantie thuis blijven? Tips om in deze tijd uw creativiteit naar boven te halen hebben wij genoeg. Maak bijvoorbeeld uw eigen theemengsel! Veel mensen denken dat dat veel tijd en moeite kost, maar dat is zeker niet waar. Wij leggen uit hoe het moet:

  • Duik de tuin in en pluk wat citroenmelisse, rozenblaadjes, munt of daglelie.
  • Vervolgens droogt u de blaadjes. Dit kan bijvoorbeeld in een kistje met gaas, zodat er aan de onderkant wind doorheen kan.
  • Zoek wat doosjes waar u de thee in kunt doen, zoals lege jampotten. Plak er een briefje op met wat er in zit (of schrijf dit er met een stift op).

Welk blad is geschikt voor wat?
Het blad van aardbei, braam, framboos of de zwarte bes is heel geschikt als basis voor een mengsel. Houdt u van citroen? Kies dan voor de bladeren van citroenverbena (Aloysia), citroenmelisse, citroengras of citroengeranium. Heel intense, kruidige smaken zijn basilicum, tijm, rozemarijn, lavendel, Afrikaantje), salie en venkel.

Vakantie thuis blijven tips #3: Zorg voor een mooie terrasoverkapping

Het weer tijdens de zomervakantie in Nederland kan heel wisselend zijn. Het ene moment schijnt de zon, het andere moment begint het te waaien en staat er een grote regenbui voor de deur. Bent u van deze vakantie thuis te blijven? Tips om zo veel mogelijk buiten te kunnen genieten, zijn onder andere het aanschaffen van een terrasoverkapping of een knikarm zonnescherm.

terrasoverkapping vakantie thuis blijven tips
neem contact op ▸

  • Knikarm zonnescherm met gesloten cassette
    Steeds vaker wordt er gekozen voor een knikarm zonnescherm met een gesloten cassette. Maar wat is dit dan precies? Met een knikarm zonnescherm geniet u volop van de schaduw en heeft u een vrije doorloop. Daarnaast zorgt het gesloten doek ervoor dat het bescherming biedt tegen alle weersinvloeden en er geen vuil of insecten bij kunnen komen. Goed voor de duurzaamheid!
  • Terrasoverkapping
    Een andere mogelijkheid om de gehele zomer van uw terras te kunnen genieten, is een terrasoverkapping. Naast dat het bescherming biedt tegen de verschillende weersomstandigheden beschermt het u ook tegen de felle zon. Terrasoverkappingen zijn er in verschillende soorten. Een serre kan een permanente oplossing bieden. U creëert een extra kamer aan te woning, waardoor u permanent profiteert van het zonlicht en bent u beschermt tegen regen en wind. Het lamellendak wordt de laatste jaren steeds populairder. Hiermee kunt u zelf de lichtinval reguleren door het openen en sluiten van de lamellen.

Contact met IN- 'N OUTDOOR Tielemans

Wij hopen dat u wat aan onze vakantie thuis blijven tips heeft gehad. Mocht u nog vragen hebben over onze producten of diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Liever een afspraak inplannen? Dat kan natuurlijk ook!

Neem contact op

Scroll naar boven